Jdi na obsah Jdi na menu

POZOR !!! Blíží se sněhová vichřice !!!

20. 3. 2008
POZOR !!! Blíží se sněhová vichřice a na Litovelském pohoří Rampach platí nejméně do nedělního večera nejvyšší stupeň nebezpečí !!!

Litovelské hřebenovky, pohoří Rampach a nejvyšší pohoří hřebenovek budou nejvíce ohrožena z celé oblasti Litovelska a nejvíce Rampach, který je i v rámci klimatických podmínek velmi drsným přírodním úkazem, neboť se zde střetává několik vzdušných proudění...
Je již dlouhodobě vědecky dokázáno, že přes pohoří Rampachu nikdy neprojde žádná bouře, ani lokální a dochází zde k velmi intenzívním přírodním jevům, jež jsou spíše charakteristické pro pohoří s nadmořskou výškou nad 1 000 m.n.m.

Zítra bude dle ČHMÚ velmi intenzívně sněžit, v oblasti nejvyšších lokalit se budou tvořit sněhové jazyky, sněhové závěje, budou se tvořit na hlubokých úbočích jednotlivých lokalit pohoří závěje, jenž mohou způsobit okamžité a náhlé utržení a tím i způsobit možný vážný, či smrtelný úraz.

Tedy KPR v žádném případě NEDOPORUČUJE  vstupovat do těchto lokalit nejméně do neděle 23.3.2008.

Bude foukat velmi silný vítr se silou sněhové vichřice, doprovázené velmi hustým a nepřetržitým sněžením, označovaným jako "Bílá tma...".

KPR